"Партія регіонів достатньо грамотно підігнала свідчення соціологів під завищений, але розумний план, що все-таки перебуває в рамках, 30% результату виборів за партійними списками. Але істотна різниця результатів всіх екзит-полів і протоколів, що здані до ЦВК, ясно говорить про перекручування волевиявлення виборців. Під дією якоїсь чарівної палички результати по кількості мажоритарників-переможців від ПР виросли майже вдвічі! Це — не сигнал, це — сирена про наявність фальсифікацій ", – сказав Юрій Луценко в інтерв'ю газеті "Коммерсант-Украина".

Він уточнив, що "усім добре відомо, що ця чарівна паличка-виручалочка ПР називається підкуп виборців, а потім і членів виборчкомів".

"Грошей не шкодували", – впевнений екс-міністр.

Більше того, він вважає, що такі методи "виборів" можуть назвати демократичними тільки ті, хто є шанувальником виборчих технологій з фільму "Банди Нью-Йорка".

"Після політично мотивованого ув’язнення Юлії Тимошенко виборчий процес в Україні не можна назвати конкурентним. Після фактичного знищення єдиного незалежного українського телеканалу ТВі, де звучав, зокрема, голос опозиції, наші вибори перестали бути чесними", – додав він.

Та, незважаючи на все це, Луценко закликав таки визнати результат виборів народних депутатів.

"Краще мати цю, багато в чому фальсифіковану ВР і перетворити її в плацдарм для демократичних сил в 2015 році, ніж відмовитися від цього виродливого дітища кукловодів ПР і тим самим завершити будівництво авторитарного "архіпелагу Межигір'я", якому буде остаточно наплювати на зобов'язання перед Європейським союзом", - вважає Луценко.

До слова, вчора, 31 жовтня, під час відкриття засідання Кабміну прем’єр Микола Азаров висловив переконання, що вибори народних депутатів в Україні були добре організованими, демократичними, чесними і прозорими.