"Опозиція не змогла реалізувати енергію Майдану під куполом Верховної Ради. Всі стартові умови для переформатування нової депутатської більшості були", — сказав Луценко в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

Опозиціонер переконаний, що опозиція повинна була в перший день роботи четвертої сесії Верховної Ради України зробити заяву про те, "що вони ніколи не визнають неконституційного указу президента, який може бути про розпуск парламенту". Така заява, на думку Луценка, могла б стати відправною точкою для переформатування більшості у ВР. "Якби така заява була зроблена, це зняло б найбільшу фобію депутатів, які готові були сформувати нову більшість", — додав екс-міністр.

Читайте також: Янукович не збирається віддавати крісло прем’єра опозиції, — ЗМІ

Політик також висловив думку, що в опозиції є достатнє підґрунтя для вирішення кризи.

Політики мають всю необхідну основу, щоб завершити процес, який почався на Майдані і продовжився на Грушевського,
— наголосив Луценко

Відповідаючи на запитання, чи означають останні події в парламенті, що опозиція зазнає поразки, екс-міністр сказав: "На даний момент так, але це на сьогоднішній день. Час працює на опозицію".

Додамо, Юрій Луценко сказав, що влада готує голосування за прем'єрство Сергія Арбузова і вже навіть підготувала проект подання у Верховну Раду.