Таке несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів чи мереж електрозв'язку – кримінальний злочин. Наприклад, застосування ДДОС-атак підпадає під 361 статтю.

Закривають рахунки терористів, оприлюднюють інформацію з російських урядових серверів та шпигують за сепаратистами. Це щоденні бойові завдання так званих українських "кібервійськ".

Основні операції "кібервояка" – це блокування рахунків, сайтів терористів, а також акаунтів у соцмережах. Редагування російської версії Вікіпедії. Стеження за бойовиками через веб-камери. Проукраїнська пропаганда на кримських сайтах та дезінформація сепаратистів – дзвінками та смс.

Найбільш гучні справи "кібервійськ" – заблокований один мільйон доларів на рахунках терористів. А ще злам серверів МВС Росії. У Держспецзв’язку діяльність віртуальних бійців провокацією не вважають. Та припускають,що Москва може завдати кібер-удар у відповідь.

Вилучену інформацію хакери передають до СБУ. А вже після її оприлюднюють на загал. Але наскільки достовірною є ці дані?

Поки "кібервійська" лише надають інформацію держструктурам.

Нагадаємо, що українські "кібервійська" завдали удару по сепаратистах і терористах, заблокувавши чергові рахунки прихильників терористичних "ДНР" та "ЛНР".