Як повідомляє кореспондент РИА Новости, раніше гумконвой розділився на території Ростовської області на дві частини - "луганську" і "донецьку" і начебто “пройшов митне оформлення на двох КПП”.

“Прибуття гуманітарної допомоги в Донецьк очікується в обідній час. На місці очікуваного прибуття колони вже перебуває охорона, журналісти і волонтери, які допоможуть в її розвантаженні”, —йдеться в повідомленні.

Російські ЗМІ запевняють, що колона везе будівельні матеріали, а також продукти харчування. “Передбачається, що частина вантажів може залишитися в Іловайську, який серйозно постраждав від бойових дій”, зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України підтверджує отримання звернення РФ про направлення в Україну чергового "гуманітарного конвою" для жителів східних територій на України, контрольованих незаконними збройними формуваннями.

Раніше російська сторона направила в Донбас три гуманітарних конвої, які прибули 22 серпня, 13 і 20 вересня відповідно. Українська сторона не мала можливості оглянути вміст вантажів. Крім того, до відправки російських конвоїв не залучалися представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.