"Я нікого не засуджую, хто їде, назавжди покидаючи свою країну. Але я б ніколи не переїхав в іншу країну жити. Ніколи! Я б засох і не вижив. Мені не вистачає нашої ментальності, нашої культури, людського спілкування, повітря нашої рідної землі не вистачає. Я тут народився і тут помру. Я був у багатьох країнах світу. Приїжджаючи, я завжди говорю на питання, як там, кажу "добре, дуже добре, але все чуже". У нас погано, дуже погано, але у нас рідне. Так от головне - як зробити, щоб наше рідне стало хорошим", - прокоментував він.

Проте політик все ж зізнався, що відчуває певну ностальгію за Радянським Союзом, який дав йому, "простому хлопцеві з простої шахтарської родини", можливість закінчити університет та стати доктором наук.

"Як я можу не любити ту країну? Це була велика країна. Там було і хороше, і погане. Погано, що ми багато чого гарного залишили там, а все погане перетягнули в це життя. П'янку примудрилися перетягнути, а от дружбу, повагу до людей, духовність - ні. На Заході теж хорошого багато, але ми найгірше перетягнули: порнографію, насильство, наркоманію, а гарне залишили там", - додав Чечетов.

До слова, раніше Чечетов заявив, що його принципи "вистраждані життям".