"У цьому плані, якщо оцінювати Президента за п'ятибальною шкалою, то це п'ятірка з трьома плюсами", – наголосив Чечетов.

Щоправда, розстановку сил в українській політиці після виходу Луценка на волю регіонал не взявся коментувати.

"Далі – все буде залежати від того, як поведе себе ця людина (Юрій Луценко), яку позицію займе. Це його право", – каже нардеп.

За його словами, питання про помилування Юлії Тимошенко найближчим часом не розглядатиметься, адже ще не пройшло й половини терміну її ув'язнення.

"Оскільки я знайомий з азами юриспруденції, має пройти як мінімум половина терміну, на мою думку, для того, щоб розглядати питання про помилування. А тут ще далеко до половини строку. Теоретично можна розглядати, якщо будуть юридичні підстави – думаю, Віктор Федорович буде робити так. А поза конституцією, звичайно, президент не буде нічого приймати. Ось пройде час – президент зможе розглядати", – наголосив Чечетов.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 7 квітня, Президент України Віктор Янукович помилував декількох засуджених, серед яких колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко і колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук.

Шестеро засуджених вже знаходяться на волі. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.


Народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій розповів, що екс-міністр Юрій Луценко вже виступив на мітингу у Києві, щоправда, телефонічно.

За словами нардепа від "Батьківщини" Арсена Авакова, звільнений сьогодні вранці із в’язниці екс-міністр Юрій Луценко хоче потрапити на побачення до Юлії Тимошенко.