Своєї посади позбувся також мер міста.

В країні відмінили усі ігри єгипетської Прем’єр-ліги, оголошено триденну жалобу.

Тим часом єгиптяни у всьому звинувачують владу. Мовляв, посадовці не змогли гарантувати безпеку громадян на фатальному футбольному матчі.

В Каїрі на акції протесту вийшли тисячі людей, масові зібрання проходять і в Порт-Саїді.

Місцеві уболівальники переконані, безлади - справа рук провокаторів. За словами фанів "Аль-Масрі", вони на таке нездатні.

“Це якась змова проти людей в Порт-Саїді. Ми не винні! Ми цього не робили, ми ж всі брати. Це між нас затесалися якісь вбивці, які це і спровокували”, - кажуть місцеві мешканці (Єгипет, Порт-Саїд).

Натомість фани каїрського "Аль-Ахлі" кажуть, що їх провокували з самого початку.

“На сайті "Аль-Масрі" постили попередження, що якщо ми приїдемо в Порт-Саїд, то нас повбивають. А от влада міста сказала, що гарантує нам цілковиту безпеку”, - розповів фан "Аль-Ахлі" Ахмед Саїд.

“Як тільки ми приїхали в Порт-Саїд, нас одразу стали ображати, в нас кидали пляшки, ми навіть не говорили з місцевими”, - каже фан "Аль-Ахлі" Хан.

Жаль з приводу того, що сталося, висловили у Міжнародній футбольній федерації.

“Це “чорний” день в історії футболу. Таку катастрофічну ситуацію просто неможливо усвідомити, і вона не повинна існувати. Я вражений та сумую з приводу загибелі такої кількості уболівальників у Порт-Саїді”, - заявив Президент ФІФА Йозеф Блаттер.

За останніми даними, жертвами сутички на футбольному матчі у Порт-Саїді стали більше 7-ми десятків осіб. Понад тисяча людей опинилася у лікарні з різними травмами.

Бійка почалася після програшу місцевої команди "Аль-Масрі" каїрським футболістам з "Аль-Ахлі". Місцеві фани ринули на поле, аби помститись гостям зі столиці за поразку.

Правоохоронці з безладами владнати не змогли. Заради підтримки порядку у Порт-Саїд ввели підрозділи армії. Обставини інциденту розслідує спеціальна комісія.