"На сьогодні затоплені і не підлягають відновленню підприємства, які донедавна діяли, — Жовтневий рудник і шахта "Моспинська" в Донецьку. Остання готувалася до закриття, проте продовжувала вуглевидобуток", — повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Крім того, через неможливість забезпечити безпеку співробітників, в обласному центрі також йде затоплення шахти "Трудовська". В Макіївці не відкачується вода на "Бутовській" і "Ясинівській Глибокій", в Торезі - на "Прогресі" і в шахтоуправлінні "Волинське", в Єнакієвому - на "Єнакієвській" і "Полтавській", поблизу Шахтарська — на "Іловайській".

Читайте також: Україна має дефіцит вугілля до кінця року 5 мільйонів тонн, — Гройсман

Через бойові дії поблизу шахт повністю зупинено вуглевидобуток на держпідприємствах "Макіїввугілля", "Артемвугілля", "Орджонікідзевугілля", "Шахтарськантрацит" і "Торезантрацит". На шахтах, що входять до їх складу, крім тих, які вимушено затоплюються, ведуться роботи по підтриманню систем життєзабезпечення.

Також повідомляється, що через ситуацію в області продовжується спад виробництва на вугільних підприємствах регіону. За 8 місяців видобуто 21,4 млн тонн чорного золота, що на 12% менше аналогічного періоду минулого року. У серпні падіння виробництва склало вже майже 50%.

Тим часом у Донецьку знову неспокійно: тут чути поодиночні постріли з крупнокаліберної зброї і серії залпів їз важкої артилерії.