За словами волонтерки – реформи у Міноборони можуть відбуватись за єдиним сценарієм – звільнити всіх чиновників і сформувати зовсім новий штат працівників міністерства.

Не знаю як можна реформувати систему, якщо у Міноборони є люди на місцях, які навіть не розуміють слова реформи, - переконана Супрун.

Вона додала – головною проблемою у міністерстві залишається корупція.

Волонтерка розповіла, ті аптечки, які бійцям привозять активісти, Україна не закуповує.

Одна така аптечка коштує близько 100 доларів. Для України це задорого. Для влади український боєць не вартий 100 доларів. Натомість солдатам дають аптечки зі застарілими джгутами, бандажами, навіть не навчивши попередньо ними користуватись, - розповіла Супрун.

Волонтерка також нарікає на бюрократію, яка зачіпає навіть таку нагальну сферу як медичне забезпечення бійців.

Супрун розповіла про ще одну проблему – нестача військових лікарів.

На один батальйон виділяють одного лікаря. Це дуже мало. Також не має броньованих реанімобілів, є лише звичайні, немає вертольотів. Поранених евакуйовують у БТР-ах, але там не має відповідного оснащення, тому не можуть надавати першу допомогу, - наголосила волонтерка.

Бійців навіть не вчать надавати собі домедичну допомогу, каже волонтерка. У Міноборони лише зараз з’явилась відповідна програма навчання, але коли вона запрацює – невідомо, а вже через місяць 50 тисяч мобілізованих поїдуть на фронт.

Ольга Богомолець звернулась до нас, щоб ми навчали всіх випускників військових закладів, а також прикордонників і нацгвардійців, тактичної медицини, щоб вони вміли самі собі допомогти, - розповіла Супрун.