“На жаль, у нас багато тих, хто знаходиться у зоні ризику. Я наполягаю, щоб міліція, лікарі, комунальники безумовно надавали допомогу тим, хто знаходиться на вулицях, направляли безпритульних людей до пунктів обігріву, або в будь-яке доступне тепле приміщення. Дільничі, патрульні лікарі, соціальні працівники отримали відповідні інструкції”, - сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Тим часом рятувальники попереджають - буде ще холодніше. Пікове зниження температури в Україні очікується наприкінці поточного тижня.

“Прогнози не змінюються, у нас до 5 числа йде похолодання, пік тільки буде, потім 2-3 дні незначне потепління, а потім знову похолодання, вцілому до 15 числа, згідно х попередніми прогнозам, температурні режими будуть високі, сьогодні по Україні 20-21 морозу”, - каже міністр з надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.

Через сильні морози замерзає Чорне море. Його поверхня в районі Євпаторії вже почала покриватися льодом. Площа замерзання - приблизно 2 тисячі квадратних метрів.

Тим часом на приміських дорогах Криму за минулу добу застрягло півсотні легкових та вантажних автомобілів. Снігові замети сягають півметра. Дістатись до віддалених населених пунктів майже неможливо. Найскладніша ситуація склалась в Ленінському та Красногвардійському районах.

“Працює вся снігоочисна техніка, яка є, однак місцями вона не справляється. Зараз проводяться роботи по витягненні автомобілів зі снігових заметів в Керчі і Феодосії”, - сказав помічник начальника ГУ МНС України в АРК Володимир Іванов.

Кримчани реагують на похолодання рекордним споживанням газу. Так за минулу добу на півострові спалили майже 12,5 тисяч кубометрів “блакитного палива”. Це - максимальний показник за останні 10 років.