Про це повідомляє прес-служба RT.

"Російськомовний YouTube-канал RT позбувся можливості вмикати прямі трансляції, які користуються великою популярністю серед користувачів, а також можливості публікувати відео за так званим «закритим» посиланням. Крім того, заборона торкнулася мовлення документального телеканалу RTД російською мовою, який був доступний у прямому ефірі на YouTube з грудня 2013 року", - йдеться в повідомленні.


Обмеження функціонала акаунта RT російською відбулося у зв'язку із заявкою українського користувача на авторство відео, опубліковане на каналі.

"Однак, права на цей відеоролик належать відеоагенції RT RUPTLY, яке викупило їх у користувача. Телеканал RT подав скаргу на блокування через автоматичну систему YouTube, а також звернувся в російське представництво Google з проханням пояснити ситуацію, проте, відповіді на запит отримати не вдалося, - заявляють у RT.

Як відомо, через скарги на антиукраїнську пропаганду російським телеканалам "Life News" і "Russia Today" загрожує заборона на мовлення на території України.