"Я 20 років боровся за українську ідею (і це всім відомо!) - разом зі "Свободою" і без неї, буду це продовжувати і далі, але я ніколи не буду ототожнювати Україну з окремими особистостями. Бо це тоталітаризм!"- цитує слова екс-"свободівця" Івана Мозгового Gazeta.ua.

Він зазначив, що причиною його виходу з ВО "Свобода" є не розчарування в ідеї, а бездіяльність голови Сумської обласної організації ВО "Свобода" Ігоря Мірошниченка. Його Мозговий звинуватив у зацікавленості лише власними проблемами та бажанні видавати себе за вождя.

"За ці роки самостійно, спираючись на мовчання керівництва, змінив і зганьбив 4-х партійних керівників на місцевому рівні. Без рішення комітетів виключалися члени ревізійної комісії, багато рядових членів партії. У хід йшли найрізноманітніші засоби - викрадення ключів від офісів, наклеп, хоча ні одне, висунуте їм обвинувачення, не підтверджувалося потім жодним документом. Як правило, на партійця "навішують" ярлик "зрадника" через те, що він... не розділяє лінію пана Мірошниченка! Статут же останнім взагалі ігнорується!" – поскаржився Іван Мозговий.

До речі, за словами народного депутата Ірини Фаріон, з нагоди першого засідання парламенту "свободівці" прийдуть у Раду в однаковому одязі.