Про це повідомив координатор зі зв'язків з громадськістю МКЧХ Андре Лерш.

Що стосується передачі гуманітарної допомоги, то багато технічних питань ще обговорюються, поки немає точного плану з технічними подробицями,
— сказав Лерш.

За його словами, МКЧХ у вівторок отримав два офіційних повідомлення від РФ: перше – про те, що конвой спрямований до українського кордону, а через кілька годин друге офіційне повідомлення — про вміст конвою.

"Ми отримали загальний опис конвою, але ми потребуємо додаткової, більш точної інформації про те, що везуть ці вантажівки", — заявив представник міжнародної організації.

У числі технічних питань, які потребують узгодження, є і питання, чи зможуть перетинати ці вантажівки українсько-російський кордон і де це відбудеться, відзначив представник МКЧХ. За його словами, поки немає також інформації і про місцезнаходження колони. Не ясно також, коли саме колона прибуде до кордону України: терміни варіюються від 17.00 середи до четверга, 14 серпня.

До слова, сьогодні вночі майже трикілометрова колона вантажівок після перегону з підмосковного Наро-Фомінська увійшла до Воронежа.