"З великим здивуванням прочитав чергове висловлювання всесвітньо відомого "вченого", проФФесора, перекладача і списувателя з чужих книг, а ще донецького прозаїка і за сумісництвом Президента України Віктора Януковича про те, що Юлія Тимошенко є світовим лідером за кількістю кримінальних справ. У таких випадках часто кажуть — чим би дитина не тішилась, аби не плакала", — йдеться в заяві Олександра Тимошенко.

"Так ось, — нашого гаранта по праву можна вважати унікальною людиною. Він єдиний двічі судимий Президент за суто кримінальні справи — це унікальний випадок в історії людства, цим він навічно викарбує своє ім'я в анналах історії. Він — це сім в одному: президент, прокурор, суддя, кат, академік, проФФесор, письменник, самородок наш. Людина без минулого і майбутнього. Це людина, сім'я якого за два роки його царювання увійшла в число найбагатших сімей світу, а його оточення за час підготовки до Чемпіонату світу з футболу збільшило свої статки в сотні разів. Не випадково у цілого ряду наближених до Януковича людей за останні 3 місяці з'явилися нові власні літаки останніх моделей", — зазначив чоловік Тимошенко.

"Тому, хто б що не говорив про мою дружину Юлію Тимошенко, але тлумачити, хто злочинець, а хто праведник, Віктору Януковичу — це вже верх цинізму. Брехливі звинувачення, що пролунали на адресу Юлії Тимошенко з боку двічі, безумовно, "несудимого" Януковича і його співучасників по створенню в Україні кримінального режиму — Азарова і Кузьміна — є виключно провокацією, нісенітницею і шизофренію", — заявив Олександр Тимошенко.

Як повідомлялося, під час останніх інтерв'ю іноземним ЗМІ Віктор Янукович спочатку не виключив причетності Юлії Тимошенко до вбивства депутата Євгена Щербаня, а 21 червня в інтерв'ю німецькому журналу SUPERillu заявив, що у світі немає політика, причетного до такої великої кількості кримінальних справ, як Юлія Тимошенко.