Та насправді — цифра більша. Днями у Генштабі заявили: для подорожі країною чи за кордон військово-зобов’язані мають отримати довідку з військкомату. Та документ потрібен лише для тривалої поїздки.

Мовляв, це потрібно, аби створити загальний реєстр усіх військово-зобов’язаних. Утім, чи побіжать чоловіки за довідками — питання. Хтось не поїде через страх отримати повістку, хтось — через відсутність часу.

Читайте також: Яценюк розповів, скільки грошей отримають бійці на протезування

Олександр живе у Києві 4 роки. Він прописаний в селі на Кіровоградщині. Від призову не ховається, але каже — їхати до свого військкомату немає змоги. Утім, Олександру за неявку до військкомату за довідкою, можна особливо не перейматися, його не шукатимуть. Так стверджує експерт з конституційного права Сергій Різник.

Тож гучна заява Генштабу про довідки — законодавча "пустушка". Вона не підкріплена законами та немає чіткого механізму її застосування. В Держприкордонслужбу не надходило жодних вказівок з цього приводу, у МВС — теж. Не зрозуміло, як і хто контролюватиме переміщення чоловіків у межах України.

Зазначимо, частину міста Вуглегірськ контролюють бойовики, іншу — українські Збройні сили. Вночі терористи атакували українських військових. Про це повідомив спікер АТО Андрій Лисенко.