Чому Радуцький не хоче бути міністром охорони здоров'я?

– Міністром має бути менеджер з ринковою зарплатою. Бо якщо міністр займатиметься політикою, то хто займатиметься господарством? Це мають бути невідомі прізвища.

Актуально! У "Слузі народу" спростували чутки про ймовірних кандидатів на пост міністра охорони здоров’я

– Я наступні 2-3 місяці буду від всього відписуватися. Я публічна людина, а скелетів у шафі – вигаданих чи правдивих – є у всіх багато. Я, президент, мої заступники тощо будуть витрачати час не на роботу по системі охорони здоров'я, а на захист чи виправдовування.

Михайло Радуцький
Михайло Радуцький

– Чи стане Радуцький міністром? Якщо це буде наказ президента, то я піду. Я не можу не виконувати наказ керівника. Але лише на якийсь час, поки я підготую Зеленському іншу людину і доведу йому, що краще взяти не мене. Це буде людина, яка не має публічного бекґраунду (минулого, – 24 канал).

– Хто може стати міністром? У партії "Слуга народу" є достатньо фахових людей, які виявили бажання стати міністрами. Мені подобається, що і Зеленський, і лідер нашої партії Разумков чують аргументи людей. Вони готові змінити своє рішення.

Коли Радуцький продав бізнес?

– Я так не хочу бути політиком, але повинен.

– Що буде з клінікою Борис? Я вже продав клініку поважній компанії. Я пообіцяв президенту, що якщо я йду в його команду, то я продаю клініку. Про продаж я говорив з двома людьми, один із них Олег Калашніков.

Читайте також: Плюси та мінуси медичної реформи: заява представника партії "Слуга народу"

– Окрім того, я підписав американську угоду з покупцем, що я два роки не буду займатися схожим бізнесом. Я віддав цій клініці 26 років життя і я на деякий час буду там почесним президентом, це їхнє прохання.

– Чи має він право зворотнього викупу? Ні, я не підписував це право, бо я її вже "відрізав". Зі мною навіть дружина не хоче розмовляти через це.

Звідки Радуцький знає Зеленського?

– Мене особисто в команду "Слуги народу" запрошував президент Володимир Зеленський. З ним ми знайомі вже більше 15 років. Якби він не виграв вибори, я б не казав, що ми не знайомі. Я й Порошенка знаю з 1995 року.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

– А з Андрієм Богданом я зустрічався у 2015 і іншими, бо це відомі люди. Більше того, я й Коломойського знаю, я з ним разів 10 спілкувався і не вважаю це злочином.

– Є легенда, що Дмитро Гордон створював клініку "Борис" разом з Радуцьким? Це правда, він був одним із засновників. Але через півроку у 1993 році він вийшов з засновників через те, що не вірив, що в Україні колись буде приватна медицина, бо над нами тоді сміялися.