Закордонні видання все ще говорили про підготовку України до Євро, згадували про непомірно дорогі готелі, про ув’язнених Тимошенко та Луценка, про відносини з Європою. А поза тим:

Грем Стек у тексті для видання Business New Europe зауважив, що Україна має два тижні, аби не почати втрачати валютні резерви. За його словами, Україна може отримати підтримку МВФ, але й там умови не з найкращих. До того ж, президент Янукович заявив, що не збирається погоджуватися на вимогу МВФ підвищити тарифи на газ для населення.

Не оминула міжнародна спільнота візит українських комуністів до Сирії. Делегація на чолі з народним депутатом Аллою Александровською висловили підтримку президенту Башару Асаду та похвалили хід реформ у країні. На думку Александровської, сирійська криза є результатом змови, інспірованої та розробленої західними країнами.

Видання International Business Times відреагувало на цю подію аналітичним матеріалом “Чому Україна підтримує Башара Асада?“. Щоправда, в його аналітичності доводиться засумніватись, адже рік незалежності України в ньому називають 1992.

Дружні відносини України та Сирії у тексті пояснюють тісними економічними зв’язками та близькими відносинами Віктора Януковича та Володимира Путіна.

Видання наводить думку політолога з державного університету Східного Теннессі Дільшода Ачілова. Він вважає, що Україна підтримує Сирію через антизахідну та проросійську політику українських лідерів.

Схоже на те, що аналітичність цього тексту на такому ж рівні, як знання історії. А от нестача імунітету від пропаганди така ж, як в загаданої Алли Александровської.

“Україна дуже нерозумно та безвідповідально проявила солідарність з нинішнім сирійським режимом. Це, швидше за все, вплине на сирійсько-українські відносини в найближчому майбутньому, в Сирії після Асада”.

Цікавляться Україною і на далекій Алясці. Видання News Miner опублікувало лист місцевого жителя до редактора.

Починає він з того, що багато людей не знають про Україну. А у ній саме зараз відбувається переломний момент, коли лідера, який бажає “свободи та процвітання для своєї країни та народу” несправедливо садять у в’язницю.

Після короткого огляду історії України та побажання всього найкращого автор підсумовує:

“Зрозумійте, що люди в Україні не сильно відрізняються від вас чи мене, за винятком того, що вони не завжди мають можливість будувати своє майбутнє”

“Я всього лише один голос на Алясці, але, можливо, просто, можливо, що один голос все ще може змінити ситуацію.”

А у коментарях до листа Україні радять не думати про ЄС, а брати за приклад Швейцарію.

Разом з тим, британське видання Dayli Mail каже, що вперше в історії футбольні фани БАЖАТИМУТЬ, аби їх обшукали на паспортному контролі.

Уся справа в красунях, які працюють у аеропорту “Бориспіль”. Журналісти видання дивуються макіяжу та зачіскам працівниць аеропорту: “Гламурні охоронці аеропорту виглядають так, ніби щойно прийшли з показу мод на злітно-посадковій смузі”.

Традиційний для видання фотоогляд присутній.

І на завершення, Financial Times опублікувало матеріал українського кореспондента Романа Олеярчика під назвою “Україна: небезпека від Путіна 2.0”. У ньому автор зазначає, що час, гроші та сила на стороні Путіна. І це стає проблемою для Януковича, який ізолював себе і від Росії, і від ЄС.