“Ми хотіли вимагати від них звернутися до Президента і прем’єра. На сьогоднішній день виходить прем’єр нічого не може зробити. Він починає настроювати наших колег-чорнобильців проти нас“, - каже учасник акції протесту Дмитро.

Однак керівництво облради вирішило, що сесійна зала не місце для таких заяв. Тож, учасників акції до депутатів не пустили. Навіть після того, як двоє голодувальників встали перед можновладцями на коліна.

Чорнобильці не ймуть віри. Кажуть, майже тиждень тому до їхнього наметового містечка приходили керівники області та обіцяли вимоги учасників акції сформувати в заяву і передати вищому керівництву країни. Нині можновладці від своїх обіцянок відхрещуються.

"Ми такої обіцянки не давали. Ми сказали, ця проблема озвучена лідерами політичних партій, які представлені в облраді, можуть представити такі заяви", - каже заступник голови Донецької облради Олександр Кравцов.

А ближче до вечора до наметового містечка прийшов судовий виконавець, який проінформував голодувальників, що їхня акція поза законом.

Інваліди-чорнобильці побоюються, що судові виконавці можуть залучити силовиків і знести наметове містечко. Щоправда, напередодні міський голова донецька пообіцяв, що силою розганяти протестувальників не будуть.