“Пенсія була, за рішенням суду, яку ми, чорнобильці, відсудили, по 3 групі - 5 тис. 200 грн., а зараз, за ось цим всім порушенням законодавства, Конституції, виплачена пенсія мені в листопаді місяці – 1380, що залишає нас за рівнем фізіологічного виживання”, - каже учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Володимир.

За кілька годин акція переросла у неконтрольовану - учасники пікету увірвалися в будівлю пенсійного фонду. Керівник установи пояснив - він лише виконує закони і з його боку порушень не має. Як мають бути перераховані чорнобильські пенсії з листопада, на прохання прокуратури, фахівці пенсійного фонду пояснюють у судах.

Чорнобильці навідріз відмовилися покидати актову залу Пенсійного фонду з намірами просидіти до ранку поки до них не приїде Прем’єр Азаров.

“Також вимагаємо пану Азарову негайно прибути до Донецька для зустрічі з учасниками акції протесту, на виконання їхніх вимог, через порушення конституційних прав. До ранку, якщо не буде Азарова, то буде прийнято рішення про голодування”, - заявив ініціатор акції протесту Анатолій Гончаров.

Заяви на участь у голодуванні вже написали понад 200 учасників акції протесту.