За словами чорнобильців, сьогодні близько 15.00 у наметове містечко приїхали працівники правоохоронних органів, близько 30-40 осіб, разом з кінологами, і обстежували територію наметового містечка під приводом того, що сюди приїде Президент.

Після цього голодуючих і представників ініціативної групи чорнобильців запросили в актовий зал управління Пенсійного фонду і пообіцяли зустріч з Президентом, проте потім усіх попросили вийти на вулицю, пояснюючи тим, що дуже багато учасників акції прийшло в актовий зал.

До чорнобильців підійшов молодий чоловік, представившись представником служби президентської охорони, пообіцяв, що зустріч Президента з чорнобильцями відбудеться прямо на вулиці перед управлінням Пенсійного фонду.

Люди не розходяться, хоча багато хто каже, що з обіду тут знаходилося понад 500 осіб — учасників акції і тих, хто її підтримує, в очікуванні зустрічі.

Ті, що залишилися, мають намір дочекатися Януковича. Деякі з протестуючих відкрито заявляють: "Ми звідси нікуди не підемо і чекатимемо Президента тут до переможного кінця".

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2011 року в Україні розпочалася так звана хвиля протестів пільговиків — ліквідаторів аварії на ЧАЕС та потерпілих від аварії, а також учасників бойових дій у Афганістані.

Чорнобильці та афганці вимагають виконати рішень судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи у відношенні винних у невиконанні рішень судів про призначення чорнобильцям пенсій.

27 листопада невідомі у супроводі міліції зруйнували намет голодуючих. Люди опинилися під заваленим наметом. На місці події загинув шахтар-інвалід Геннадій Конопльов. Він не був "чорнобильцем", але брав участь у голодуванні. 28 листопада Президент доручив Генпрокурору вивчити обставини смерті інваліда.

Навіть попри заборону суду чорнобильці у Донецьку продовжили акції протесту просто неба.