Правоохоронці заборонили учасникам акції протесту встановлювати сцену під стінами Кабінету міністрів. Беркутівці також перекрили мітингувальникам доступ до будівлі уряду і забрали в них звукову апаратуру.

"Співробітники міліції перешкодили нам вивантажити, ми тільки встигли частину нашої апаратури звукоосвітлюваної. Подіум працівники міліції завантажили назад. Значить, не дали вивантажити частину апаратури, а решта апаратури, ось вони за моєю спиною стоїть, оточили, і не дають нам можливості нею скористатися", - скаржиться Голова харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурин.

Вшанувала учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і влада. Президент пообіцяв реалізувати програму реконструкції спеціалізованих лікарень для постраждалих. Й пообіцяв безкоштовні ліки та харчування. А прем'єр Азаров уже розказав про здобутки.

"Як ви знаєте, наш уряд вперше за історію незалежності взявся за системне вирішення проблем чорнобильців, більше, аніж вдвічі підвищили пенсії ліквідаторам аварії на ЧАЕС, підкреслюю не на відсотки, а вдвічі", - хвалиться прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Зауважимо, раніше чорнобильці заявляли: в жодних урочистих заходах з нагоди вшанування учасників ліквідації аварії участі не братимуть.