Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

"Губернатор Андрій Шишацький гарантував виділення коштів з обласного бюджету в розмірі 500 тисяч гривень більше 62,4 тисячі доларів для вирішення найбільш нагальних проблем. Додатково 500 тисяч виділяють міста і райони, а також задіють позабюджетні фонди. Шишацький пообіцяв сприяти у надання конкретної допомоги особливо нужденним", — відзначає прес-служба.

Акції чорнобильців та інших пільгових категорій громадян проходять у багатьох містах України. Учасники протестів вимагають не допустити скорочення їх пенсій та забезпечити виконання судових рішень про виплату заборгованостей за пільгами.

Чорнобильці почали акцію протесту в Донецьку в середині листопада, протестуючи проти різкого зниження пенсій. Раніше суд заборонив цю акцію протесту, а держвиконавці дали протестувальникам термін на добровільний демонтаж наметів до 13 грудня.

Учора, 11 грудня, протестуючі заявили про припинення акції і почали демонтаж наметів за допомогою комунальних служб міста. Також на донецьких чорнобильців склали протоколи через працівників ПФ.