"6 листопада 2014 о 8:25 СММ прибула в школу №63 на вулиці Степаненко (Донецьк), приблизно в трьох кілометрах на північний захід від центру міста", - йдеться в документі, опублікованому на сайті організації.

У результаті візуального огляду члени місії зафіксували пошкоджену сітку футбольного поля, а також яму діаметром в один метр на самому полі. Крім того, в СММ відзначили і воронку на дитячому майданчику, недалеко від східної стіни школи. При цьому представники спецмісії ОБСЄ не змогли потрапити в будівлю школи, оскільки вона була замкнена.

Читайте також: У Донецьку поховали хлопчиків, убитих снарядом у дворі школи

Опитані співробітниками місії люди, присутні на місці, підтвердили, що напередодні двоє дітей були вбиті від артилерійського снаряда, а четверо дітей і дорослих були важко поранені. При цьому, вони заявили, що не знають ніяких подробиць про жертви.

Один з опитаних сказав представникам ОБСЄ, що він робив ремонт у будівлі школи під час обстрілу. Він розповів, що обстріл стався 5 листопада о 15:30, і нарахував вісім вибухів. За словами очевидця, перші два вибухи були поспіль, інші шість - протягом п'яти хвилин після перших.

Проведений місією аналіз показує, що хоча б чотири з воронок були викликані вогнем 120мм мінометних снарядів, а дві інші - вогнем 122мм артилерійських снарядів.

"За оцінкою СММ, всі вони були випущені з території, що розташована на північний захід від футбольного поля і мали високий кут обстрілу", - йдеться в документі.


Раніше речник МЗС Євген Перебийніс показав фотодокази того, що обстріл школи в Донецьку, внаслідок якого загинули діти, вівся з Макіївки, контрольованої бойовиками. Макіївка розташована на північному сході від Донецька та обстріляного шкільного стадіону.

Нагадаємо, снаряд, який потрапив на один із донецьких шкільних стадіонів, забрав життя восьмикласника Кузнєцова Данила і 18-річного випускника школи Єлісєєва Андрія.

За попередніми даними, постріли, у результаті яких снаряд потрапив на шкільний стадіон у Донецьку, були здійснені з боку села Тоненького Ясинуватського району Донецької області.