24 квітня вірмени усього світу вшановують пам'ять загиблих під час трагічних подій 1915-1923 років, які розгорнулись на території сучасної Туреччини.

«Весь світ вшановує день пам’яті вірменського народу. Під час тих жахливих подій загинуло, за різними підрахунками, від півтора до двох мільйонів осіб», - розповів президент Асоціації національно-культурних об’єднань України Олександр Фельдман.

«В ті часи на території Османської імперії вірменів винищувались через національну приналежність», - розповідає голова спілки вірмен України Вілен Шатворян.

Як відомо, Ватикан і 23 країни світу визнали ці події геноцидом вірмен.

У той же час, турецька сторона вже зверталась до Верховної Ради Криму з вимогою відмінити своє рішення і не визнавати геноциду вірмен.

«Цифри загиблих від восьмиста тисяч до півтора мільйона. Це приблизно. Але якщо стільки країн в усьому світі визнали геноцид вірмен, отже – це не просто так. Ця трагедія завжди залишиться у нас в душі, в серці. Ми віримо, що Бог все розставить на свої місця», - впевнений голова Спілки вірмен України, Вілен Шатворян.

В Україні близько 600 тис вірмен, і тема трагічних подій минулого турбує практично кожну родину. Спілка вірмен України готова виступити майданчиком для обміну думками та модерувати дискусії з цього приводу.