Згідно з офіційними даними, останнім радянським солдатом, який залишив територію Афганістану, став генерал-лейтенант Борис Громов. Але насправді кілька тисяч радянських прикордонників та бійців спецпризначення залишалися в Афганістані ще до квітня 1989 року.

Безпосередньо саме виведення розпочалося 15 травня 1988 року. За цей час територію Афганістану залишили понад 100 тисяч військовослужбовців.

Попри формальне припинення бойових дій, за цей час душмани встигли вбити більше півтисячі радянських солдатів та офіцерів.

Загальні втрати СРСР у війні склали більше 15 тисяч загиблими та понад 50 тисяч пораненими. Близько 4 сотень радянських солдатів та офіцерів досі вважають зниклими безвісти. Афганістан втратив близько 2-х мільйонів людей. Левова частка смертей припала на мирне населення, а саме жінок, дітей та літніх людей.

Незважаючи на виведення радянських військ, мир в Афганістані так і не настав. Після недовгого затишшя боротьба за владу між різними клановими групами розгорілася з новою силою. Особливої проблематичності ситуації додавали десятки тисяч тонн різноманітної зброї, яка залишилася після запеклого протистояння 1979-1989 років.

З новою силою громадянська війна в Афганістані спалахнула у 1992 році й фактично не припиняється й сьогодні.