Фінансування Шостого загону більше, ніж усіх інших підрозділів разом узятих. Бійцям закуповують найновішу зброю, а часто й експериментальні, несерійні зразки. Але й завдання у них не з легких. До прикладу, саме цей підрозділ ліквідував терориста номер один Усаму бен Ладена. Спецоперація "Спис Нептуна" тривала лише 40 хвилин. За цей час команда нейтралізувала усіх захисників, вивели жінок та дітей, а зі сховища винесли жорсткі диски та документи.

Було декілька випадків, коли під приводом захисту американських громадян "морські котики" проводили операції з усунення влади. Так 1983 року США окупували Гренаду – острівну державу Карибського моря, аби скинути ліве керівництво країни, що прийшло до влади унаслідок перевороту.

За п'ять років за подібним сценарієм Шостий загін провів операцію "Праве діло" в Панамі , де скинули генерала Норьєгі і передали його до суду, як одного з лідерів наркомафії. В ході операції вперше використали літаки-невидимки F-117 "Найт Хок".

Порятунок заручників – теж доручають тільки їм. У 1985 році вони врятували 146 пасажирів Боінга, який захопили активісти Хізболли, і 1030 людей на круїзному лайнері, захопленому палестинськими терористами.

Потрапити до складу елітного підрозділу – надскладно, хоч їх обирають серед кращих представників "морських котиків", кожного чекає ще 9 місяців каторжних тренувань. До кінця витримують лише 10%. Починають із плавання. В холоді, з обмундируванням, з 50-кілограмовим вантажем, а потім і проти течії.

Кожен солдат проходить курс виживання та втечі, скелелазіння без страховки, вивчає техніки рукопашного бою та екстремального водіння. Лише на навчаннях зі стрільби 6-ий загін витрачає більше боєприпасів, аніж морська піхота ВМС.