Що стосується минулого 2011 року, то за даними громадського руху "Чесно" майже стовідсотковими прогульниками засідань парламенту були:

1. Нуруліслам Аркаллаєв,
2. Гарегін Арутюнов,
3. Рінат Ахметов,
4. Ігор Гуменюк,
5. Володимир Зубик,
6. Костянтин Жеваго,
7. Сергій Кий,
8. Юрій Іванющенко,
9. Олександр Лєщинський,
10. Володимир Мальцев,
11. Сергій Момот,
12. Андрій Орлов,
13. Едуард Прутнік,
14. Антон Пригодський,
15. Василь Стельмашенко,
16. Вадим Трофименко,
17. Юрій Чертков,
18. Василь Хмельницький,
19. Артем Щербань.

Вони пропустили від 98 до 100 відсотків засідань парламенту.

Не менше як 98% засідань своїх комітетів пропустили такі депутати:

1. Геннадій Васильєв,
2. Ігор Гуменюк,
3. Віталій Данілов,
4. Андрій Деркач,
5. Олександр Дубовой,
6. Леонід Клімов,
7. Петро Кузьменко,
8. Олександр Савчук,
9. Олександр Третьяков,
10. Ігор Шаров,
11. Віталій Чепиног.

В той же час не менше 90% засідань своїх комітетів проігнорували далеко не останні у списках своїх партій депутати Петро Симоненко, Арсеній Яценюк та Інна Богословська.

Однак, такий не вельми позитивний рейтинг мало вплинув на володарів "призових місць" у ньому і на початку цього року. За звітом, який представляв Микола Томенко після роботи Ради впродовж трьох перших місяців цього року, виявилось аж 17 депутатів, які пропустили всі пленарні засідання. Про це він розповідав в інтерв'ю Тижню.ua. Одинадцятеро з них були членами Партії регіонів, троє - з БЮТ.

Серед керівників політичних партій, які нехтували засіданнями Верховної Ради, можна відзначити Наталію Королевську, Святослава Олійника та Миколу Катеринчука. За підсумками 28-ми пленарних засідань у першому кварталі цього року у них було 22, 19 та 18 пропусків відповідно.

Нагадаємо, перед парламентськими виборами ми згадуємо, чим Україні запам'ятаються депутати Верховної Ради шостого скликання. В першому огляді під назвою "Кров у Раді" ми запропонували підбірку відео найгучніших сутичок у стінах парламенту.