Про це на засіданні Комітету з національної оборони і безпеки розповів командувач сектором "С" полковник Таран, повідомив у Facebook редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

"Про існуючі загрози - про які я писав кожен день, командування сектором "С" повідомляло наверх теж кожен день - в тому числі командувачу АТО та начальнику Генштабу. Таран визнав, що захоплення противником Логвинового унеможливлювало тривале утримання Дебальцевського плацдарму. Противник перехопив комунікації. Таран сказав, що під час контролю противником Логвинового постачати війська було дуже важко. Про необхідність захистити Логвинове і контратакувати Таран доповідав щодня. Проте одна з наших бригад контратаку не здійснила. Великомасштабних спроб відбити Логвинове так і не послідувало", — зазначив Бутусов.

Читайте також: Дебальцеве. Відступ. Як це було

Крім того, Таран розповів про те, що військові 128-ї бригади, виходячи з Дебальцевого, знищили американський радар, який у них був, аби він не дістався бойвикам.

Все задокументовано, виявляється. Виявляється, поки я писав статті про кризу в Дебальцеве, військове командування писало в Генштаб дуже схожі доповіді — і теж кожен день. І хтось чомусь всі ці доповіді ігнорував, і не вживав заходів,
— наголосив Бутусов.

Після доповіді Тарана і відсутності на засіданні комітету начальника Генштабу Віктора Муженка депутати створили групу, яка з'ясує всі обставини подій в Дебальцевому.

Нагадаємо, згідно з повідомленням Генштабу, за останні дні боїв у Дебальцевому загинуло 22 українських військових, поранення різного ступеня важкості отримали понад півтори сотні бійців. Водночас, за словами Бутусова, за три дні пошукові команди вивезли з Дебальцевого понад 70 тіл українських військових.

У полоні в Дебальцевому залишаються 112 українських військовослужбовців, переговори про їхнє звільнення вже ведуться.