"Та й так усі знають, що всіх депутатів слухають, ніхто цього навіть не приховує. Нам навіть відкрито говорять: "Ви що там учора наляпали? Говорять це "старші" товариші. Для мене це було першим дзвінком. Є статус народного депутата, є якісь речі, які не можна чинити. Нічого б, якби слухало СБУ, а там три-чотири спецслужби слухають!" — розповів він про особливу увагу спецслужб.

Читайте також: Марков помилився країною, — Кириленко

Він також каже про зневажливе ставлення до нардепів-регіоналів з боку влади.

Ставлення до нас — повна зневага до закону. І нас, депутатів з Партії регіонів, слухають ще більше, ніж опозицію. За нас переживають ще більше. Скажу чесно, залишуся я в парламенті чи ні, я завжди буду підтримувати опозицію в її демократичних устремліннях, встановленні демократії в країні,
— додав екс-регіонал.

Більше того, він озвучив ще одну версію, чому з нього зняли мандат.

«Нібито хтось взяв якісь роздруківки, записи переговорів, комусь показав, де я щось висловлював, якусь свою позицію ... І це вплинуло на те, що прийняли таке рішення. Сказали: "Ах, він ще й дозволяє собі певні висловлювання, тоді отримай!". Ось в цю версію я вірю більше», — каже Марков.

Нагадаємо, 12 вересня Вищий адміністративний суд України визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата Ігоря Маркова.

Позбавлений мандата нардеп Ігор Марков планує скаржитись до Європейського суду з прав людини. Про це заявив сам політик.