Урядовець каже, що така ситуація виникла через необдумані популістські рішення влади про виплату додаткової соціальної допомоги.

"Ми ухвалюємо рішення, що не підтверджені бюджетами. Люди після цього, маючи закон, люди не знаючи, що робити, люди звикли, що закон повинен виконуватися, а в бюджеті цих грошей немає, люди йдуть в суди, і цей вал просто наростає", - каже міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Міністр також заявив, що вважає неправильним, коли Пенсійний фонд доплачує до пенсій, що є нижчими за прожитковий мінімум. Щороку ці виплати складають 25 мільярдів гривень. Тігіпко переконаний, що Пенсійний фонд треба позбавити такого навантаження. На думку міністра, гроші на доплати треба брати з місцевого і державного бюджетів.

"Умовно, нарахували 550 робочу пенсію, до 750 - 200 грн. повинні доплатити. Що, я вважаю, є не проблемою Пенсійного фонду це не його виплати. Ось якби ми знайшли в бюджеті можливості, щоб ці 25 мільярдів все-таки перекласти на бюджет і відпрацювати це як соціальну допомогу, тоді ми могли б вже буквально наступного року мати бездефіцитний Пенсійний фонд", - каже міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Сергій Тігіпко додав також, що пенсіонери, які продовжують працювати разом із зарплатою і надалі отримуватимуть свої пенсії. Адже нині держава зацікавлена стимулювати до праці цю категорію населення. Пенсій позбавлять лише працюючих держслужбовців і ще кілька категорій прирівняних до них робітників.