Про це повідомив агентству глава Державіаслужби Денис Антонюк.

Він додав, що також вирішується питання про заборону польотів "Аерофлоту" до Дніпропетровська. Щодо польотів "Аерофлоту" в Одесу у Державіаслужби поки даних про їх заборону немає.

"Аерофлот" анонсував відновлення з 1 грудня 2014 щоденних рейсів до Харкова і Дніпропетровська.

Як повідомлялося раніше, після краху літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що стався 17 липня в Донецькій області, "Аерофлот" прийняв рішення скасувати на тиждень всі рейси до Одеси і на місяць до Дніпропетровська.

Пізніше компанія продовжила скасування рейсів в ці міста до 30 вересня. 1 жовтня стало відомо, що скасування рейсів в Харків і Дніпропетровськ продовжено до 26 жовтня, до Одеси - до 11 жовтня.

Раніше в "Аерофлоті" відзначали, що кількість рейсів на Україну скоротилося з 72 до 52 на тиждень. У Харків і Донецьк компанія не літає з 2 травня.

Нагадаємо, відтепер російські авіакомпанії "Трансаеро" та "Аерофлот" можуть перетинати повітряний простір України у сполученні між Росією та Болгарією, Ізраїлем, Туреччиною, Єгиптом та Грецією лише за умови отримання відповідного дозволу від Державіаслужби України для кожного рейсу окремо.