"Ми вважаємо, що Росія продовжує постачати їм (терористам) важке озброєння, обладнання, фінансує їх, дає можливість збройного персоналу перетинати кордон з Україною", - йдеться в заяві.

Влада США також повідомляє, що Росія продовжує концентрацію своїх військ на кордоні з Україною, включаючи "більш сучасні засоби оборони".

"Ми стурбовані тим, що значна частина цих озброєнь буде переправлена​​, як це вже було зроблено з танками і ракетними установками залпового вогню", - стверджують у держдепартаменті.

Окрім цього, в заяві пояснюють, що Вашингтон володіє "надійною інформацією" стосовно своїх звинувачень.

Аналітики зазначають, що ця заява була зроблена напередодні відкриття саміту ЄС, де США мають намір домагатися санкцій проти Росії.

Так, член Європейської комісії з питань розширення ЄС і політики сусідства Штефан Фюле вже заявив про своє занепокоєння у зв'язку з поширенням інформації про російську військову техніку на озброєнні у терористів.

У вівторок Фюле візьме участь у дебатах по Україні в Європарламенті в Страсбурзі. Головною темою дебатів, за повідомленням прес-служби ЄП, стане ескалація насильства в протистоянні терористів і українських силовиків на сході країни.

Як відомо, за підрахунками Північно-Атлантичного Альянсу, на кордоні РФ і України нараз перебуває від 10 до 12 тисяч російських солдатів.

Також, за даними керівника "Інформаційного спротиву" Дмитра Тимчука, в Ростовській області перебувають підрозділи російського спецназу головного розвідувального управління. Командири підрозділів зорієнтовані на те, що їх перекинуть на територію України 15 липня. За його словами, Росія не планує вести відкриту війну, а далі закидатиме нові групи найманців.