Таким чином восени сесію депутатів планують присвятити обговоренню внесення поправок в міжнародні договори, які встановлюють мораторій на страту.

"Є чітке розуміння, що нам потрібен законопроект, який би дозволив страту для педофілів. Тільки закон повинен вирішувати, що робити з подібними людьми. Ми бачимо, що постійно відбувається шалена кількість злочинів проти дітей, і злочинці нічого не бояться. Ну, посадили його на кілька років, відсидів, вийшов і на другий день скоїв такий же злочин. У нас немає іншого виходу - смертна кара для педофілів неминуча", - пояснив заступник голови Комітету Держдуми РФ з оборони Франц Клінцевич.

Ще один парламентарій на захист подібного законопроекту додає, що педофілія є невиправним психічним порушенням. Тому і говорити про перевиховання у в'язниці в подібних випадках немає змісту.

До слова, щорічник "Діяльність Святого Престолу", який інформує читачів про діяльність Римського апостольського престолу, оприлюднили у Ватикані. За його даними, проблеми виникали з педофілією та дикобразами.