Відтак, цьогоріч список фільмів кишить гучними блокбастерами, фантастикою, екшенами та, звичайно, супергероями, які завжди напоготові рятувати світ від хаосу. Пропонуємо до Вашої уваги десятку найочікуваніших проектів нового року.

"Білосніжка і мисливець"

Стара казка на новий лад. Режисер Руперт Сандер представляє принципово нову історію про "Білосніжку та сім гномів". У 2012-му казка братів Грімм - це видовищний екшн.

За сюжетом, зла королева наймає мисливця, аби той знайшов і вбив її суперницю. Однак чоловік закохується у дівчину та навчає її бойовій майстерності. Після ретельної підготовки тендітна красуня-воїн планує штурмувати замок лиходійки.

У головних ролях: Шарліз Терон, Крістен Стюарт, Кріс Хемсворт та Сем Клафлін. Прем'єра "Білосніжки і мисливця" запланована на 1 червня.

"Гангстерський загін"

Гарна новина для поціновувачів шарму і таланту Раяна Ґослінга. Актор представляє новий проект - "Гангстерський загін".

Кримінальна драма режисера Рубена Флейшера заснована на реальних подіях. Фільм розповідає про таємний підрозділ поліції Лос-Анджелесу, який існував у 40-ві роки. Завдання загону - спіймати найвідомішого на той час гангстера на прізвисько Міккі.

У головних ролях - Нік Нолті, Джош Бролін, Джованні Рібізі та Емма Стоун. Реліз стрічки відбудеться 18 жовтня 2012 року.

"Звільнений Джанго"

Потішить цьогоріч і Квентін Тарантіно. Знаменитий режисер знімає спагетті-вестерн під назвою "Звільнений Джанго".

Події розгортатимуться у XIX столітті. Головний герой – раб Джанго, який прагне помститися плантатору Кенді.

Головні ролі в картині зіграють Семюель Лю Джексон, Крістоф Вальц, Джеймі Фокс та Леонардо ДіКапріо. Проект презентують у грудні 2012-го.

"Голодні ігри"

"Голодні ігри" - у списку найочікуваніших стрічка, за мотивами однойменного футуристичного роману американської письменниці Сюзанни Коллінз.

В центрі сюжету жорстокі змагання, які влада США щороку організовує для підлітків. У фільмі задіяні Елізабет Бенкс, Ліам Хемсворт, Дженніфер Лоуренс та Джош Хатчерсон. Реліз режисерської роботи Ґері Росса запланований на березень.

"Прометей"

Картина "Прометей" - передісторія до легендарного проекту "Чужі" 1979 року. Сюжет розповість про справжню сутність відомих з першої стрічки "космічних жокеїв" і їх роль у створенні “Чужих”.

Режисер проекту Рідлі Скотт. Актори Майкл Фассбендер, Ідріс Ельба, Шарліз Терон, Нумі Рапас та Гай Пірс представлять проект з бюджетом у 250 мільйонів доларів вже у травні.

"І небеса впадуть"

Бонд, Джеймс Бонд. Наступна, 23-та серія кіноепопеї про знаменитого агента 007 вийде на широкі екрани у жовтні. Серія "І небеса впадуть" стане продовженням попередніх фільмів "Казино "Рояль”" і "Квант милосердя".

Головну роль у фільмі знову виконає Деніел Крейг. Цього разу чоловіку доведеться рятувати від загрози MI6, антагоніста у стрічці зіграє Хав'єр Бардем.

"Месники"

“Халк”, “Тор”, “Залізна людина”, “Капітан Америка” - елітна команда супергероїв розпочне масштабну боротьбу зі злом на початку травня. У стрічці "Месники" найвідоміших героїв коміксів зіграють Роберт Дауні-молодший, Джеремі Реннер, Скарлетт Йоханссон, Кріс Хемсворт, Семюель Л. Джексон, Гвінет Пелтроу та багато інших.

“Людина-павук” 3D

Повертається на широкі екрани і власник надміцної павутини Пітер Паркер. Стрічка про людину-павука у форматі 3D від режисера Марка Уебба вийде у липні.

У проекті повністю змінився акторський склад. Головного персонажа, з яким після укусу павука відбувається фантастична метаморфоза, зіграє Ендрю Гарфілд. Компанію на майданчику йому складуть Емма Стоун та Різ Айфенс.

"Темний лицар: відродження легенди"

А тепер готуйтесь! - Фінальний "камбек" Бетмена. Остання частина трилогії Крістофера Нолана отримала назву "Темний лицар: відродження легенди". Бюджет стрічки - 250 мільйонів доларів.

Цього разу супергерой боротиметься з терористичним лідером Бейном, який спробує підкорити собі Готем-сіті.

У ролях - Крістіан Бейл, Том Харді, Енн Хетевей, Майкл Кейн, Гарі Олдман, Маріон Котіяр. Прем'єра фантастичного трилера запланована на липень 2012 року.

"Гобіт: Несподівана подорож"

Рейтинг найочікуваніших картин цьогоріч очолює проект Пітера Джексона "Гобіт: Несподівана подорож". Картина розповість про грандіозні мандрівки Більбо Беггінса.

Пригоди головний герой розділить разом з чарівником Гендальфом Сірим та гучною компанією з 13 гномів. Небезпечні стежки приводять героїв до Дикої Землі, яка кишить гоблінами, орками, гігантськими павуками та чаклунами.

У ролях - Мартін Фрімен, Кейт Бланшет, Люк Еванс, Елайджа Вуд та Орландо Блум. Фільм, нагадаємо, є екранізацією повісті-казки Джона Р.Р. Толкіна "Гобіт, або Туди і назад". Презентація фентезійної пригоди відбудеться у листопаді 2012 року.