Під час зустрічі з лідерами суспільно-політичної та культурно-економічної сфер області Арсеній Яценюк наголосив, що останні події в Одесі – це трагедія не лише міста, а всієї України.

Десятки жертв були спровоковані наперед і добре підготованою акцією. Акцією проти людей, проти України і проти Одеси, – заявив прем'єр.

Читайте також: СБУ оприлюднила докази причетності громадян РФ до подій в Одесі [Фото. Документ]

За словами Яценюка, оцінку діяльності правоохоронної системи дадуть органи прокуратури.

Він повідомив, що звернувся до органів прокуратури з тим, аби передати розслідування цієї справи безпосередньо в центральний апарат, Головне слідче управління Генеральної прокуратури України, "створити спільну слідчу оперативну бригаду із всіх підрозділів, знайти всіх зачинщиків, організаторів, усіх, хто під російським керівництвом почали смертельну атаку на Україну та Одесу, та розслідувати діяльність усіх вищих посадовців місцевої міліції".

Якби правоохоронна система в Одесі працювала не тільки на "Сьомому кілометрі" і захищала людей, то всі ці терористичні організації мали бути знешкоджені, – вважає Яценюк.

За його інформацією, сьогодні будуть відповідні кадрові призначення і ротації в системі МВС в Одесі.

Нагадаємо, за словами прокурора Одещини Ігоря Боршуляка, у зіткненнях і пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня загинули 46 людей, а ще більше 200 звернулися за допомогою до медустанов, 20 з них — співробітники міліції, 8 — померли від падіння з висоти.