Про це повідомив директор Громадського телебачення Азербайджану Джаміль Гулієв. Дані Гулієва розповсюдило агентство "АзерТАдж".

У його повідомленні зазначено, що за наявними в розпорядженні телебачення даними мобільних операторів, Діна Гаріпова отримала друге місце за підсумками SMS-голосування. Національне журі, зазначив Джаміль Гулієв, також поставило Росії високу оцінку, але у підсумку Росії від Азербайджану дісталося нуль балів.

Читайте також: На "Євробаченні" співали тільки учасники від Росії й Британії, – наставник Гаріпової

За його словами, багато представників громадськості, інтелігенції, а також творчі люди були обурені і незадоволені цією невідповідністю.

"Ми вважаємо, що висока оцінка за підсумками SMS-голосування, а також оцінка національного журі не адекватна оголошеному балу", - сказав директор.

У кінці заяви Гулієв висловив надію на те, що подія, "можливо, ініційовано певними зацікавленими групами", не вплине на відносини російського та азербайджанського народів.

Нагадаємо, переможницею цьогорічного "Євробачення" стала виконавиця Еммелі де Форест з Данії. Злата Огневич посідає третю сходинку, пропустивши вперед Азербайджан.