Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за матеріалами ГУ БКОЗ Cлужби безпеки України зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, повідомила прес-служба ГПУ.

У ході досудового розслідування встановлено, що директор одного з департаментів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України, діючи за попередньою змовою з заступником директора одного з публічних акціонерних товариств, вимагали неправомірну вигоду від головного енергетика сільськогосподарського підприємства у сумі 20 тис дол США за надання вказаним міністерством листа-погодження,
— йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ГПУ, 18 листопада представник сільськогосподарського підприємства під час зустрічі з заступником директора ПАТ передав йому першу частину неправомірної вигоди у сумі 5 тис дол США, а 24 листопада у приміщенні службового кабінету вказаний керівник ПАТ отримав для себе та директора департаменту міністерства другу частину неправомірної вигоди у сумі 15 тис дол.

Наразі директор департаменту Мінрегіонрозвитку та заступник директора ПАТ затримані у порядку ст. 208 КПК України.

Проводиться комплекс невідкладних слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення. За вказані дії їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше правоохоронці викрили злочинну схему в діяльності ПАТ "Центренерго" — один із заступників голови правління товариства заарештований. Під час обшуку правоохоронці вилучили майже 2 млн грн та понад 300 тис дол США.