Однією з останніх на ринку є німецька компанія Цепелі́н Ен - Те.
Її дирижаблі - найбільші у світі. А ще - найбезпечніші, адже заповнюються гелієм, а не легкозаймистим воднем. Окрім того лише Цепелі́ни мають внутрішню жорстку раму, виготовлену з вуглепластику й алюмінію.

Саме до цієї рами приєднані 3 аеродвигуни, гондола і хвостове оперення. Завдяки використанню новітніх матеріалів вага дирижабля не перевищує однієї тонни. І це при тому, що його довжина становить понад 75 метрів.

В екіпажі Цепелі́на - лише пілот та стюард. Загалом гондола розрахована на дванадцятьох людей. Півгодинна прогулянка коштує щонайменше 230 євро на особу. І це в Німеччині. В Японії чи в США вартість квитка може бути більшою.

У наш час дирижаблі здебільшого використовують в рекламних акціях, або ж у туристичній сфері. Але, на думку фахівців, набагато перспективнішим для Цепелі́на може бути транспортування вантажів нестандартних форм і розмірів.

На користь цієї теорії - висока вантажопідйомність дирижабля. Це понад 8 тонн. І дальність перельотів без посадки - понад 900 кілометрів. Зазвичай Цепелі́ни літають на трьохсотметровій висоті, але якщо потрібно можуть підійнятися вгору на 3 кілометри. Така необхідність виникає, коли синоптики ведуть погодні спостереження.

Ще однією перевагою дирижабля є те, що йому не потрібна злітно-посадкова смуга. Сповна вистачить лише причальної щогли. Ба більше, дирижабль взагалі може не приземлятися, а просто зависати над землею, за умови, що немає вітру.

Всіх особливостей Цепелі́на не перелічити. Адже це унікальний транспорт для повітряних мандрівок.