Того ж суботнього ранку, коли “беркутівці” жорстоко побили активістів Майдану, Ірина Коцюбинська написала про ці події у соцмережах.

“Приїхали якісь вантажівки, відволікли народ. Хтось у цивільному просив громадян звільнити площу, бо встановлюватимуть йолку о 4 (!) ранку. Підтягнулося “Беркуту” тисячі, кажуть, дві. Як і в понеділок, стояли під стелою. Цього разу нас було трошки більше, ніж тоді. “Беркут” оточив впритул, напали ні з того ні з сього, не чекаючи вже провокацій. Били усіх без розбору кийками, щитами по головах, добивали ногами тих, хто впав, висмикували по одному, тягнули через весь Майдан до автозаків, скидали на купу, потім закидали в автобус. Глянули на мене: "Ета же дєвушка, давай атпустім. Бєґі!". Виловлювали потім в переходах і сусідніх вуличках. Вцілілі зібралися в Михайлівському соборі, що викликає асоціацію з ординською навалою”, - написала дівчина 30 листопада о 9:18.

Пізніше на її сторінці також з’явився пост: “З питаннями про те, чи я жива, прошу не турбувати”.

Нагадаємо, вранці 30 листопада "беркутівці" розпочали розгін Євромайдану, коли тут було кілька сотень людей. "Беркут" бив людей кийками, повалював на землю, заламував руки, люди втікали і ховалися. Є багато поранених.

Після цього з'явилася інформація, що у лікарні померла дівчина, яку вчора під час розгону Євромайдану побив "Беркут". Ім'я жертви і те, в яку лікарню доставили постраждалу, не повідомляли. Натомість головлікар Київської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора повідомив, що всі потерпілі, які потрапили в медустанови після розгону Євромайдану, живі.