Заява голови Донецької Облдержадміністрації розміщена на сайті ОДА.

За словами Тарути, затримка соцвиплат спостерігається у містах Слов'янськ та Краматорськ.

"Це неприпустимо. Незважаючи на всі складнощі, до останнього моменту нам вдавалося забезпечувати своєчасну виплату всіх зарплат, пенсій і соціальних виплат. Зараз люди залишилися без грошей. Їх пограбували", - наголосив він.

Читайте також: Репортаж з епіцентру неоголошених військових дій

Очільник області повідомив, що ряд адміністративних будівель, які належать НБУ, казначейству, Пенсійному фондові, блокуються терористами.

"Ці будівлі розграбовані і випотрошені. Їх робота паралізована. Злочинці зупиняють і грабують машини інкасації", - наголосив він.

"Розцінюю поведінку так званої "ДНР" як злочинну й аморальну. Неприпустимо боротися за свої політичні погляди, віднімаючи гроші у слабких і незахищених", - наголосив Тарута.

Голова ОДА пообіцяв докласти всіх зусиль для стабілізації ситуації і відновлення всіх виплат. Крім того, він закликав представників так званої "ДНР" "припинити цинічне використання простих громадян у своїх політичних іграх і повернути вкрадене".

Нагадаємо, один з лідерів самопроголошеної Донецької народної республіки Денис Пушилін заявив, що прийнятий Верховною Радою України Меморандум порозуміння і миру – це популізм.