"Велике прохання до всіх небайдужих підтягуватися і приєднуватися до оборони нашого форпосту свободи в центрі столиці. Нам потрібно максимальну присутність громадян в найближчі дні і ночі. Можна сказати без перебільшення, що вирішується доля нашого Майдану", - повідомляє Зорян Шкіряк у соціальній мережі Facebook.

Він вважає, що на цей раз можуть використати новий метод штурму - в певний час нібито обурені "кияни" чи інші провокатори влаштують бійку з учасниками Євромайдану.

За сценарієм Банкової викликана вночі бійка повинна бути масовою. Для них важливо, щоб сили самооборони Майдану були розсіяні і відтягнуті від барикад, тоді спецназу буде легше атакувати мітингувальників. За їхнім планом, як тільки всередині периметра почнеться неконтрольована бійка і набуде масового характеру, для "наведення громадського порядку" на Майдан кинуть "Беркут", водомети і т.д. Максимальні сили МВС і важкої техніки вже стягнуті в центр міста, - наголосив Шкіряк.

Активіст радить слухати тільку ту інформацію, яка звучить зі сцени Майдану, і реагувати на повідомлення і заяви тих активістів, опозиційних політиків, які є представниками ВО "Майдан" або штабу Національного опору.

Нагадаємо, раніше депутат від “Батьківщини” і комендант Євромайдану Андрій Парубій сказав, що влада запланувала силовий розгін Майдану на 16 січня.