"У нас було запрошення від фонду «США-Україна», який організований місцевою американською діаспорою. Ми мали зустрічі з DRA та IRA в аналітичних штабах Республіканської партії, Демократичної партії, із низкою конгресменів і представників сенату, і розібралися із ситуацією, яка склалася із наданням допомоги нашій країні", — розповів Семенченко у відеокоментарі Телеканалу новин "24".

За його словами, на сьогодні Президент США Барак Обама схильний до того, аби не конфліктувати із Росією, тоді як Республіканська партія більше підтримує надання допомоги, і передовсім сенатор МакКейн.

Загалом, я гадаю, що можна зробити дуже багато, окрім офіційних каналів, аби налагодити нормальні стосунки. По-перше, інформація з місць подій. Особистий досвід дуже багато значить. Ми спілкувалися з сенаторами, розповідали про ті речі, що ми бачили і про які знаємо, й вони отримували інформацію безпосередньо від нас, а не через ЗМІ, що дуже важливо. По-друге, ми підключили місцеву діаспору, яка й так допомагала, до лобіювання тих законопроектів, які сьогодні потрібні Україні,
— розповів комбат.

Окрім того, Семенченко із колегами були у кількох університетах США, виступали перед студентами.

Хочу сказати, що окрім місцевого посольства слід приїжджати й такими делегаціями, бо ми тоді зможемо сформувати дружнє відношення еліти США до України й розуміння тих процесів, які сьогодні відбуваються. Звісно, самі ми не зможемо цього зробити. Я повинен бути із батальйоном. Люди, які приїжджали зі мною, також займають певні посади у громадських організаціях. Але оці от "посольства миру", що були раніше,
— дуже важливі й дієві.

Крім того, було додано до законопроекту перелік тієї зброї, що необхідна українським бійцям.

"Ми зустрілися із представниками тих кіл, які уже не вважаються офіційними службовцями, і домовилися про те, що проводитимуться тренінги і для батальйону "Донбас", і для нової ініціативи — Української військової організації — по системі "Дельта" і "Морських котиків". Підготовка стосуватиметься не тільки особового складу, а й сержантів та офіцерів. Це будуть короткотермінові 4-тижневі курси, бо у нашій армії є серйозні прогалини. Ми також провели переговори по закупці озброєння у тій частині, яка не потребує дозволу конгресу, це партії до мільйона доларів", — поділився командир "Донбасу".

Як відомо, під час свого візиту до США Президент України Петро Порошенко просив зброю, на що Конгрес відповів оплесками та обіцянками підтримки.