Кай Уаргалла, організатор акції "Окупуйте Лондонську біржу" розповів, що мирна демонстрація розпочнеться опівдні 15 жовтня, очікується, що в ній візьмуть участь 4 тисячі людей, повідомляє агентство Bloomberg, на яке посилається "Газета.Ру".

Раніше повідомлялось, що до протестуючих американців можуть приєднатися жителі Швеції. Акцію незгодних з політикою держави планують провести в Стокгольмі в суботу.

Згідно цифрам, представленим експертами з неофіційної організації „Occupy Together“ (Окупуймо разом, — 24), число міст, жителі яких готуються до аналогічних виступів, вже перевищило позначку 1000.

Акції, що влаштовуються незадоволеними, вже отримали підтримку у фінансиста і мільярдера Джорджа Сороса. Сорос заявив, що "цілком розуміє злобу платників податків, які зобов’язані віддавати свої гроші проблемним банкам".

У минулу суботу зі схваленням протестуючих виступила африканська правозахисниця Леймах Гбові, удостоєна Нобелівської премії миру в 2011 році.

У США акція протесту "Займайте Уолл-стріт" триває вже четвертий тиждень. Її учасники протестують проти зловживань, які, на їхню думку, допускають фінансові інститути США і транснаціональні корпорації.

Президент США Барак Обама минулого тижня назвав це зрозумілою реакцією громадян на останні події в економіці і гнівом народним.