Про роботу Нацради

За його словами, серед важливих рішень Нацради стало спрощення ліцензії на мовлення.

"Ми зустрічалися зі всіма керівниками телерадіокомпаній – вони аплодували цьому рішенню. Маємо місяць, щоб внести правки, рекомендації", — розповів Шверк.

Про конфлікт зі "112" каналом

За його словами, вперше на засіданні Нацради виникла публічна дискусія в питанні співпраці зі “112” каналом.

"Вони в ефірі кажуть, що ми їх закриваємо, але ми не маємо можливості закрити жоден канал, це може зробити лише суд", — наголосив представник Нацради.

Він додав, що звинувачення "112" каналу у цензурі та тиску на свободу слова є безпідставними.

"Вони мовлять не те, що написано в них у ліцензіях. Тобто я не оцінюю погано чи добре працює канал – це вже хай оцінюють глядачі. Вони порушують умови ліцензії. Тому за це їм сьогодні було винесено попередження", — розповів Шверк.

Нацрада дала місяць, щоб канал виправив цю ситуацію. В цьому питанні, каже представник Нацради, цього часу цілком достатньо.

Він наголосив, що найнеприємніше у цій ситуації те, що вони далеко не перші, хто отримує такі попередження, але вирішення цих проблем відбувається мирно і без суспільного розголосу.

Про інформаційну війну

До інформаційної війни, каже експерт, Україна не була готова, як не була готова до війни гарячої, тому не дивно, що ми поступаємось в цій війні.

"В країні не було органу, який би відповідав би за це питання. Президент доручив Нацраді займатися питаннями національної безпеки і ми долучилися до цього процесу дуже жваво", — наголосив Шверк.

За його словами, наразі триває робота по кількох напрямках – як збільшення українського мовлення на окупованих територіях, так і зменшення російських телеканалів у всій Україні.