Зараз церемонії поєднання між гомосексуалістами і лесбіянками проводити в місцях релігійного культу забороняється законом. Між тим у змінах до закону не вимагається у церкви проводити такі обряди.

У Англіканській церкві вже запевнили, що не збираються йти назустріч геям, тому що вони благословення священиків не отримають.

Негативно щодо нововведення налаштована і Католицька Церква в Англії та Уельсі. Тим часом більш прихильно до гомосексуалістів налаштовані квакери, прихильники унітаріанської церкви, а також ліберальні іудаїсти.

У той же час прихильники церковного шлюбу для гомосексуалістів знаходяться і серед англікан. Листи зі словами підтримки на адресу геїв до надіслали п’ять англіканських єпископів. На думку авторів послання, відмова представникам сексменшин у проведенні церемонії поєднання в церкви порушує їх права.

Поки що у Великобританії шлюб визначається як союз між чоловіком і жінкою. Стосовно гомосексуальних пар застосовується термін "громадянське партнерство" — цей інститут ввели в 2005 році. Питання про поправки, які дозволяли б геям реєструвати шлюб в церквах, підняли в 2010 році.

У липні 2010 року стало відомо, що коаліція на чолі з прем’єр-міністром Девідом Кемероном має намір згодом надати гомосексуалістам право укладати повноцінні шлюби.