А ще загадати бажання у Діда Мороза, поспілкуватися із принцами та позмагатись із Котигорошком й Шреком.

“У мене є чарівне місце, де я зберігаю усі подарунки. Я пам'ятаю цих дітей, і я їх за це не заморожую, а оберігаю. В мене також є чарівна сила”, - каже Снігова Королева.

“Ми малюємо і отримуємо наші казкові таланти, і за ці "таланти" в нас можна купити найкращій подарунок”, - каже дружина Шрека Фіона.

Величезні кольорові декорації розмістились у "Мистецькому арсеналі". Казкове дійство розгорнулось на тисячах квадратних метрів музейного комплексу.

“Після такого великого чудового року мистецтв для дорослих - це справжнє мистецтво для дітей. Оскільки це новорічне свято ламає стереотип, радянський підхід традиційних ялинок”, - каже Наталія Заболотна.

Поки діти занурились у свято, дорослі згадували свої улюблені казки.

"Пригоди Буратіно - Золотий ключик". Дуже глибинний філософський зміст у безсмертному творі Олексія Толстого. Зараз нібито навіть є вже таке доросле нові тлумачення у дорослому сенсі”, - каже Петро Порошенко.

“Я дуже часто переживав і прочитував про Кая і Герду, завжди старався зрозуміти і запам'ятати - що добре завжди. Не дивлячись на сльози, адже сльози можуть бути від радощів”, - каже Михайло Кулиняк.

Окрім декорацій, дизайнер Катерина Шаховська традиційно подбала і про дитячі карнавальні костюми. Для гостей влаштували показ, в якому взяла участь малеча до 12 років.

“Дитячі карнавальні костюми відшивались протягом 5 місяців. І насправді їх більше ніж того року. Цього року у нас 65 костюмів, 65 учасників. Дуже гарних дітей, в дуже гарних костюмах, і найголовніше, що дуже щасливих”, - каже Катерина Шаховська.

Казкова Країна в Києві відбувається вже втретє, і триватиме до різдвяних свят.