Про це заявив старший прокурор Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури Олексій Донський, повідомляє Укрінформ.

У слідства є підстави вважати, що до розстрілів на Майдані були причетні російські силові структури,
— сказав Донський.

За його словами, слідство вийшло на організаторів розстрілів завдяки аналізу телефонних роздруківок екс-президента Віктора Януковича.

"Знаючи, що він причетний до цих обставин, ми встановили коло його безпосередніх зв’язків під час вчинення вбивств. По телефонах, які числилися на ДУСі, розмов на такі теми він не проводив, але в ході слідства вдалося встановити номери, по яких Янукович спілкувався з дуже обмеженим колом осіб і, зокрема, цими росіянами",
— зазначив Донський.

Засвітилися російські абоненти у телефонних роздруківках Януковича іще восени 2013 року, коли екс-президент відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.

"Але інтерес у слідства до них виник після контактів безпосередньо під час розстрілів протестувальників", — додав посадовець.

Як відомо, в доповіді Amnesty International йдеться, що глибоко укорінена безкарність, відсутність необхідних знань і навичок, а в деяких випадках і навмисні перепони, стали причинами відмови у правосудді сотням людей, які постраждали від свавілля міліції під час протестів Євромайдану.