Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", соратники Тимошенко, а також народний депутат Арсен Аваков, який їх супроводжує, знаходяться перед входом на 9 поверх харківської ЦКЛ № 5, де розташована палата екс-прем'єра.

"Вийшла лікар, яка, за її ж словами, її (Тимошенко) не контролює, вона її особисто не бачила, але вона вважає, що у неї загострилося респіраторне захворювання, яке пов'язане з виділенням слизу через носоглотку, тобто нежить. Тому вона не рекомендує їй зустрічатися з будь-ким, зокрема, з нами, тому що ми можемо підсилити цей нежить", - розповів Луценко.

Луценко та Яценюк запропонували одягти медичні маски і пройти обстеження, щоб зустрітися з екс-прем'єром. Однак їм відмовили.

"Ми готові одягнути маски, ми готові скоротити час зустрічі, але ми хочемо її побачити", - наголосив Яценюк.

"Використовуючи свій білий халат в політичних цілях, лікар наполягала на тому, що зустріч недоцільна. На моє запитання про те, яка стаття КПК це регламентує, вона ухилилася від відповіді. На моє запитання, чи може лікар нав'язувати або рекомендувати, вона погодилася, що лікар може тільки рекомендувати", - зазначив Луценко.

В даний час їх знімає на відео чоловік у штатському, який знаходиться по інший бік грат. Соратники Тимошенко намагаються стуком в грати викликати когось із співробітників пенітенціарної служби.

Луценка сказав, що жодна внутрішня інструкція правоохоронних органів не передбачає проведення такої зйомки людиною в цивільному.

"Всім абсолютно зрозуміло , що Юлія Володимирівна хоче зустрічі, а влада не хоче", - додав Луценко.

"Зрозуміло, що це не пов'язано зі станом здоров'я, а чисто політична річ, це відповідь на те буде асоціація чи ні", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, екс-міністр Юрій Луценко із дружиною - нардепом Іриною Луценко поїхали до колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, яка зараз перебуває у лікарні "Укрзалізниці".