Про це повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

"Станом на сьогодні ЦВК отримав 38 пакетів документів від бажаючих брати участь у позачергових виборах президента України, які відбудуться 25 травня 2014 року. На жаль, деякі охочі балотуватися подали лише заяву, без фото і підтвердження внесення застави в сумі 2,5 млн. грн. Таким чином, з 38 пакетів документів, якщо деякі можна такими назвати, вимогам відповідають тільки 23", - зазначив Хівренко.

З 23 кандидатів сім уже зареєстровані у ЦВК. Щодо інших поки триває перевірка. Питання про реєстрацію кандидатів у президенти буде розглядатися до 4 квітня.

За півгодини, у 00:00 завершується термін подачі документів до ЦВК на реєстрацію кандидатів.

Станом на 30 березня зареєстровані 7 кандидатів: колишній перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-віце-прем'єр Юрій Бойко, нардеп Сергій Тігіпко (самовисуванець), екс-голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович, Валерій Коновалюк та безпартійний Володимир Саранов.

Нагадаємо, питання про реєстрацію кандидатів на вибори президента України Центральна виборча комісія розглядатиме до п'ятниці наступного тижня.