“У нас є зобов'язання багато з них, очевидно, не виконані. Особливо ті, що стосуються політичних опонентів, переслідування їх, в тому числі із застосуванням правоохоронної системи, ну і, звісно, про справедливий суд в цих випадках сьогодні важко говорити. Тому, я думаю, найскладніша дискусія цього разу буде стосуватись цього аспекта”, - каже заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий.

У резолюції, зокрема, йшлося про можливість застосування санкцій щодо України в разі невиконання пунктів документу. Експерти переконані - до цього справа не дійде. Втім, візит європейців може позначитись на зовнішній політиці України.

“У ці дні українська влада розпочне таку спробу перезавантаження відносин з Європейським Союзом і заходом загалом. Саме в цей момент візит представниць ПАРЄ до України може дещо зашкодити початку цього процесу перезавантаження тому, що відгуки будуть критичними, вони не можуть бути некритичними”, - каже політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ висловила занепокоєння відсутністю прогресу при виконанні Україною останньої резолюції. Йдеться про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими засудили Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх посадових осіб.